Wol en Wol

Het was liefde op het eerste gezicht!

De kleuren zo mooi van Ibiza blauw naar Caribisch fuchsia en van Toscaans geel naar Sahara bruin...

Na een dromerige wereldreis wordt ik weer wakker in de wereld van nu. Mijn ogen blijven maar staren naar de bolletjes wol. Het zijn de laatste bollen en ik kan ze niet laten liggen. Met een grote glimlach en een winkelmandje vol loop ik naar de kassa...

 

Twintig bolletjes liggen nu in mijn haakmand. En iedere dag kan ik er verliefder naar kijken, maar zo komt er geen steek op de haak! Wordt het een zomerse omslagdoek?, een kleurrijk vestje, een grote woonkussen misschien? Of zijn er nog meer leuke ideeën die ik door mijn roze bril nog niet heb gezien?

 

Wat zou jij er van maken? Wellicht heb jij een leuk idee!


Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Anja Westra (donderdag, 09 april 2015 15:07)

  Hallo Mandy,

  Prachtig die kleuren en ook die verschillende dikte in draad. Ik zou er een leuke omslagdoek van maken.....

  veel succes!

 • #2

  Anja (donderdag, 09 april 2015 15:08)

  Wat is het merk, ik wil ze namelijk ook kopen!

 • #3

  Mandy Hilverts (donderdag, 09 april 2015 15:57)

  Hallo Anja,

  De kleuren zijn inderdaad prachtig.
  Moet alleen even wennen aan de verschillende diktes van de draad.
  Er zit meer dun draad op, dan dik draad.....

  Een omslagdoek is wel heel mooi....hmmm een mooie grote woonkussen ook.... Zucht, ik twijfel wat ik zal doen. Denk dat ik eerst maar een proeflapje ga haken, dan weet ik hoe het eruit gaat zien.

  De wol heb ik bij Wibra gekocht, is het merk Norma.

 • #4

  Jacco Elzinga (dinsdag, 19 mei 2015 10:36)

  Ben benieuwd wat je ervan gaat maken, mij lukt het niet goed om er mee te haken door de verschillende diktes. Zou breien beter gaan?

 • #5

  Pluizewol (donderdag, 21 mei 2015 19:07)

  Hallo Jacco,

  Ik wil er een grote woonkussen van maken.
  Inmiddels zijn we 3 haakprojecten verder en ik moet nog met de Norma aan de haak.

  Ben druk aan het brainstormen welk patroon ik ga gebruiken, of ik de wol kan combineren met ander garen, of dat het wellicht toch iets anders wordt.....

  Of breien beter zal gaan? ik heb geen idee. De creativiteit met breinaalden moet ik nog gaan ontdekken. Een toer recht en averecht lukt mij nog wel.

  Een creatieve groet van Mandy

 • #6

  Goedele (vrijdag, 29 september 2017 12:06)

  ik ben er ondertussen een heerlijke XXL trui mee aan het breien voor volgende zomer. Het kleurverloop is prachtig. Ermee haken lukt niet zo goed, maar ermee breien gaat zo vlot. Ik heb er 23 bolletjes van bij elkaar geraapt. In iedere wibra waar ik er zag liggen en gevraagd of ze ook nog eens op stock wilden kijken